OVOGA SMO SE BOJALI! Najcrnji SCENARIO se OSTVARUJE , šiptari kreću od EU su dobili ZELENO SVETLO!

Predsedavajući Komiteta za spoljne poslove i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister podržao je ukidanje viza za građane lažne države Kosova.

Mekalister je naveo da su u vezi s tim, prištinske vlasti ispunile sve kriterijume.

– Kosovske institucije su naporno radile da ispune sve kriterijume i sada je došlo vreme da se to dogodi. Postoje neka premišljanja u zemljama članicama EU, uključujući Francusku i moju rodnu Nemačku, ali sam svestan da su očekivanja na Kosovu visoka – kazao je Mekalister u Prištini posle susreta sa samoproglašenim premijerom Kosova Ramušom Haradinajem.

Mekalister je tokom razgovora pozvao kosovske vlasti da nastave reforme, posebno u sferi borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i u oblastima bezbednosti i migracija.

“Pozivamo vas da držite tempo i nastavite sa napornim poslom koji obavljate. Vreme je da pokažete svoje napore u zemljama članicama koje imaju neke brige po tom pitanju. Mislim da ćemo moći da prokrčimo put za viznu liberalizaciju za Kosovo”, kazao je Mekalister.

On je kazao da kao i velika većina članova Evropskog parlamenta, podržava proširenje Evropske unije na “svih šest država Zapadnog Balkana”, koje kako je ocenio, imaju evropsku perspektivu.

“Mislim da je strategija za Zapadni Balkan koju je komesar (Johanes Han) predstavio prošle godine, izuzetna. To su osnove, i na tome radimo”, kazao je predsedavajući Komiteta za spoljne poslove i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

On je dodao da je sa Haradinajem razgovarao o dešavanjima na Kosovu ali i o dijalogu Beograda i Prištine.

“Kosovo se suočava sa mnogim izazovima i bilo je zanimljivo čuti kako premijer gleda na te stvari. Sa jedne strane, razgovarali smo o onome što se dešava u domaćoj politici, u ovoj državi, na čemu vlada radi, a sa druge strane smo razmenili stavove kako će se dijalog Srbije i Kosova nastaviti”, kazao je Mekalister.

Premijer lažne države Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je sa Mekalisterom razgovarao o “domaćem zadatku” za Kosovo kao i o evropskoj perspektivi.

Alo.rs

Add Comment