STRAŠAN TEROR HRVATSIH VLASTI! Pogledajte šta su URADILI kapetanu DRAGANU!

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, gotovo je oslepeo u hrvatskom zatvoru zbog višemesečnog odlaganja operacije katarakte!

Kako saznajemo, Vasiljkoviću se pre četiri meseca katarakta pojavila na jednom oku, ali se zbog nereagovanja zatvorskih lekara vrlo brzo proširila i na drugo oko.

 

Kapetan Dragan je sada prebačen u Zagreb na dijagnostiku, gde će mu biti urađena i kontrola zdravlja.

– Kapetanu Draganu trenutno je vid znatno zamućen na oba oka. Međutim, niko ga i dalje ne šalje na operaciju. Ovim zapostavljanjem mu je narušena životna i radna sposobnost. Zatvorski lekari namerno ugrožavaju njegovo zdravlje – objašnjava naš izvor blizak Vasiljkovićevoj porodici.

Naša saznanja potvrđuje advokat Goran Cvetić, Vasiljkovićev branilac, koji ističe da su za sve krivi loši uslovi u pritvoru.

– Tačno je da je mom klijentu vid značajno oslabljen, ali da uprkos tome on još nije operisan. Lekari su mu dosad samo širili zenice, ali to je u ovom slučaju nedovoljno. Osim toga, Vasiljković je doživeo i srčani udar u avgustu 2016. godine i ugrađen mu je stent. Tom prilikom mu je dijagnostifikovan i dijabetes, koji nije registrovan pri prijemu u splitski zatvor, što znači da je bolest dobio tokom pritvora u Splitu. Imao je i jedan alergijski napad. Međutim, on nije čovek koji je sklon žalopojkama. Očigledno je da mu se zdravlje pogoršava, a dalji boravak u zatvoru može samo da mu još više šteti – naglašava Cvetić.

Za mesec dana tražiće uslovni otpust

Vasiljković je, inače, juče po podne iz istražnog zatvora u Splitu prebačen u zatvor Remetinac u Zagrebu, gde će nakon mesec dana konačno steći uslov da zatraži uslovni otpust.
Vrhovni sud Hrvatske u julu mu je skratio za godinu i po kaznu zatvora i pravosnažno ga osudio na 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj. On je u pritvoru proveo već skoro 13 godina, što mu se uračunava u kaznu.

informer.rs

Add Comment