SVI U ŠOKU! BRITANSKA PREMIJERKA NAM NAJSTRAŠNIJE ZAPRETILA! Tereza Mej: Ako ODMAH ne priznate Kosovo USLEDIĆE ovo!

London smatra da korekcija granica Kosova i Srbije može biti ‘destabilizirajuća’ i da normalizacija odnosa treba da bude osnova za priznanje ‘nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica’.

Britanska premijerka Tereza Mej otvoreno je zapretila Srbiji da mora da prizna lažnu državu Kosovo i da nikakva promena granica više nije moguća.

London smatra da korekcija granica između Kosova i Srbije može biti opasna (!?!) i da normalizacija odnosa podrazumeva ‘priznanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica’.

Drugim rečima, Britanija traži da Beograd prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine i da tim „dogovorom“ ne dobije baš ništa!?!

 

Sada je sve jasno
Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Ambasada Velike Britanije u Prištini saopštila je da pozivi na korekciju nacionalnih granica između Kosova i Srbije mogu biti destabilizirajući.

„Normalizacija odnosa Srbije i Kosova presudna je za bezbednost, stabilnost i prosperitet obe zemlje, ali i šireg regiona. Britanska Vlada veruje da to treba da bude osnova za priznavanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica. Smatramo da pozivi o korekciji nacionalnih granica mogu biti destabilizirajući.

Velika Britanija će nastaviti da podržava dijalog koji se vodi uz posredovanje EU, sa ciljem sveobuhvatnog i održivog rešenja u korist obe zemlje“, piše u saopštenju.

Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, komentarišući ove navode kaže da London nikada nije skrivao svoje stavove o Srbiji.

– Velika Britanija uvek je kroz istoriju pokazivala šta misli o nama i šta nam želi. Ono što nama London želi isto je kao ono što Srbiji želi ustaška NDH ili današnja Hrvatska.

Nadam se da su toga danas svi svesni. Uostalom, nigde u svetu ne postoje britanske investicije jer oni uvek investiraju u političare koji izdaju svoju zemlju.

Jeftinije im je tako! To je reper i za našu unutrašnju politiku. Svako ko je danas protiv rešenja kosovskog problema, pogotovo ako nešto uspemo da dobijemo, jasno je na čijoj je strani i ko ga plaća – naglašava Deđanski.

EK: Moguće rešenje
Interesantno je, međutim, i to što na drugoj strani Evropska komisija indirektno poručuje da bi prihvatila razgraničenje Srbije i Kosova.

– Trajno rešenje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i nešto oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost. Tokom dijaloga 24. juna, Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali su intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i saglasili su se da intenziviraju rad.

Oni su 18. jula razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra. Dijalog uz posredovanje EU ima cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i pomoć da ostvare napredak na putu ka Evropi – rekao je Karlos Martin, portparol Evropske komisije.

Pacoli u tajnoj poseti Crnoj Gori
Šef diplomatije lažne države Kosovo Bedžet Pacoli boravio je pre tri dana u tajnoj poseti Podgorici, tvrde tamošnji mediji.

Kako se navodi, Pacoli je lobirao kod ambasadora više zemalja u Podgorici da pomognu u realizaciji razgraničenja Srbije i Kosova, koja je za njega prihvatljiva pod uslovom da međunarodna zajednica dozvoli razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom i Makedonijom.

Informer.rs

One Response

  1. miha bukovac August 15, 2018

Add Comment